Structuele zonwering; combineert functionaliteit en flexibiliteit met esthetica

Geeft een gebouw een unieke uitstraling en heeft uitstekende warmtewerende eigenschappen

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Structurele zonwering

Venvo is leverancier van Renson schoepenzonwering. Structurele zonwering bepaalt – discreet en elegant, mede de look van een gebouw en zorgt er tegelijk voor dat binnenvallend zonlicht perfect onder controle gehouden kan worden. U vindt hieronder Buitenjaloezieën, Schoepenzonwering en Schuifpanelen.

Extra informatie van Renson.be

Waar naast oververhitting tijdens de zomer, ook storende licht- inval gedurende gans het jaar moet vermeden worden, bieden verticale zonweringsschermen de oplossing. Op plaatsen waar doorzicht van ondergeschikt belang is, kan geopteerd worden voor een vaste uitvoering. De mate van doorzicht wordt bepaald door het toegepaste producttype.

Vaste uitvoering structurele zonweringen

Deze kunnen gerealiseerd worden op 2 manieren:

 1. Cassette: de lamellen kunnen geschroefd worden tussen individuele of gemeenschappelijke eindplaten, waarmee ze vervolgens aan de gebouwstructuur worden bevestigd. Al dan niet onder een bepaalde hellingshoek.
 2. Quickfix: de lamellen kunnen, met behulp van het gepatenteerde
 3. Quickfix; systeem, snel en eenvoudig geklipst worden op een draagstructuur.

 

Vaste uitvoering structurele zonweringen

In vele situaties laat de combinatie van eisen op vlak van gewenste zonwering, lichtinval en doorzicht de keuze voor een vaste zonweringsstructuur niet toe. In deze gevallen zijn meerdere beweegbare systemen mogelijk, zoals een zonwering met kantelbare lamellen. Dergelijke zonwering is volledig afsluitbaar en laat dus toe om, bij lage stand van de zon, de vensters volledig af te schermen van de zon. Bij hogere zonne-stand, of op bewolkte dagen, kan de zonwering geopend worden, waardoor opnieuw een goed doorzicht mogelijk wordt.

Oplossing op maat

Naast de standaard luifels en schuifpanelen beschikt Renson nog over een ruim Gamma maatwerk oplossingen!

 • Gebogen luifel: zonwerende luifel op basis van gebogen lamellen, voor montage op gebogen gevels.
 • Hoekoplossingen: voor doorlopende zonwerende luifels over gebouwhoeken.
 • Luifel met icarus;-lamellen (lensvormige lamellen)
 • Permanente zonwerende wanden
 • Beweegbare zonwerende oppervlakken met manueel of elektrisch kantelbare, lensvormige lamellen.
 • Schuifpanelen met extra grote afmetingen
 • Structurele zonweringen van aluminium

Professionele testen bij Renson structurele zonweringen

 • Beschaduwing: De Renson structurele zonweringen zijn ontworpen om tijdens de zomermaanden de zonnewarmte efficiënt te weren, en desgewenst in de winter de welgekomen zonnewarmte in het gebouw binnen te laten.
 • Dimensionering zonwering: Bij de dimensionering van uw optimale zonwering, wordt rekening gehouden met de variërende stand van de zon, de oriëntatie van de gevel, de dimensies van de te beschermen raampartij en uw specifieke wensen met betrekking tot beheersing van natuurlijk zonlicht, verhinderen van onaangename reflecties of risico op verblinding
 • Stabiliteit (windtunnel)
 • Ontwikkeling: De Renson; zonweringen werden ontworpen met behulp van de nieuwste technieken op gebied van CFD-simulaties en in samenwerking met erkende onderzoekinstellingen zoals WTCB, Von-Karman Instituut, CSTB, … Alle producten werden bovendien uitvoerig getest op stabiliteit en duurzaamheid.
 • Stabiliteit en dimensionering: Voor de verschillende Renson;producten werden toepassingsvoorwaarden opgesteld, conform de geldende Eurocodes, die gebaseerd zijn op de producteigenschappen en de lokale wind- en sneeuwbelasting.

Bent u op zoek naar meer informatie? Wij helpen u graag verder. U kunt gemakkelijk contact opnemen via de website. Bekijk ook ons volledige assortiment aan zonwering!

Zonnerij verlaten? Je kunt je winkelmand bewaren voor later!