ZONWERING MONTEUR GEZOCHT! Bekijk onze vacature

  • Profesionele Screens
     Uitsluitend A-kwaliteit
  • De beste service

    Wij adviseren u graag

    Topmerken in assortiment

    Alleen de hoogste kwaliteit

Screens

Een Screen, Zipscreen of Ritsscreen is een vlakhangendezonwering. Deze zonwering bieden bij lage zonnestanden de beste bescherming tegen invallend zonlicht.

De Screen werd oorspronkelijk ontworpen voor grote projecten zoals kantoorgebouwen, ziekenhuizen en scholen. Maar dit type zonwering kan natuurlijk met evenveel succes worden toegepast bij ramen van woningen. Bijvoorbeeld wanneer er bij u geen mogelijkheid is voor een uitvalscherm of wanneer u vaak afwezig bent.

Een Screen werkt ongeveer hetzelfde als een rolluik alleen glijdt nu een doek tussen 2 geleiders naar beneden.

De bediening gaat d.m.v een band, monobediening of motor, dit afhankelijk van uw persoonlijke wensen of de beoogde situatie. Nog comfortabeler is automatische besturing, waardoor de screens zakken of juist worden opgehaald als de weersomstandigheden daartoe aanleiding geven.

Het screendoek wordt geweven uit draden van glasvezel, het is oersterk, lichtecht en verkrijgbaar in een hele reeks kleuren. Het heeft een enigszins open structuur, hierdoor wordt het zonlicht voor zo’n 85 % gefilterd. Het zicht naar buiten blijft hierbij behouden, terwijl u overdag nagenoeg geen inkijk hebt. Een ander groot voordeel is dat de screens ook nog een energiebesparend werken.

Het doek wordt spanningsvrij afgewerkt, waardoor het altijd vlak hangt.

De cassettes zijn leverbaar in diverse Ral kleuren.

Wat is een  Zipscreen , Ritsscreen ?

Een Zipscreen, ook wel ritsscreen genoemd, is een vlakhangendezonwering waarbij het doek d.m.v een rits in de geleider vast zit. 

Het voordeel is dat het doek, ook bij harde wind, strak blijft hangen en er geen last van geklapper voor het raam is. Het is dus windvast en kan dankzij deze rits niet uit de geleider waaien. In totaal gesloten toestand, is deze Zipscreen tevens insectenwerend.

Zie ook onze andere soorten zonwering!

Menu