• Profesionele Screens
   Uitsluitend A-kwaliteit
 • De beste service

  Wij adviseren u graag

  Topmerken in assortiment

  Alleen de hoogste kwaliteit

Screens

Een Screen, Zipscreen of Ritsscreen is een vlakhangendezonwering. Deze zonwering bieden bij lage zonnestanden de beste bescherming tegen invallend zonlicht.

De Screen werd oorspronkelijk ontworpen voor grote projecten zoals kantoorgebouwen, ziekenhuizen en scholen. Maar dit type zonwering kan natuurlijk met evenveel succes worden toegepast bij ramen van woningen. Bijvoorbeeld wanneer er bij u geen mogelijkheid is voor een uitvalscherm of wanneer u vaak afwezig bent.

Een Screen werkt ongeveer hetzelfde als een rolluik alleen glijdt nu een doek tussen 2 geleiders naar beneden.

De bediening gaat d.m.v een band, monobediening of motor, dit afhankelijk van uw persoonlijke wensen of de beoogde situatie. Nog comfortabeler is automatische besturing, waardoor de screens zakken of juist worden opgehaald als de weersomstandigheden daartoe aanleiding geven.

Het screendoek wordt geweven uit draden van glasvezel, het is oersterk, lichtecht en verkrijgbaar in een hele reeks kleuren. Het heeft een enigszins open structuur, hierdoor wordt het zonlicht voor zo’n 85 % gefilterd. Het zicht naar buiten blijft hierbij behouden, terwijl u overdag nagenoeg geen inkijk hebt. Een ander groot voordeel is dat de screens ook nog een energiebesparend werken.

Het doek wordt spanningsvrij afgewerkt, waardoor het altijd vlak hangt.

De cassettes zijn leverbaar in diverse Ral kleuren.

Wat is een  Zipscreen , Ritsscreen ?

Een Zipscreen, ook wel ritsscreen genoemd, is een vlakhangendezonwering waarbij het doek d.m.v een rits in de geleider vast zit. 

Het voordeel is dat het doek, ook bij harde wind, strak blijft hangen en er geen last van geklapper voor het raam is. Het is dus windvast en kan dankzij deze rits niet uit de geleider waaien. In totaal gesloten toestand, is deze Zipscreen tevens insectenwerend.

Zie ook onze andere soorten zonwering!

Screendoekwaarden

RS: % Zonreflectie

 • Is de waarde van de reflectie. Dit percentage geeft de hoeveelheid zonnestraling aan dat wordt gereflecteerd door het weefsel. Hoe hoger het percentage, des te meer zonnestraling wordt gereflecteerd. Het screendoek vermindert de hoeveelheid licht dat binnendringt en voorkomt daarmee vervelende weerspiegelingen.

AS: % Zonabsorptie

 • Is de waarde van de zonabsorptie. Dit percentage staat voor de hoeveelheid zonnestraling dat wordt geabsorbeerd door het weefsel. Hoe hoger het percentage, hoe meer de warmte wordt geabsorbeerd en dus niet de woning in zal gaan. Het weefsel voert de opgevangen warmte weer naar buiten af.

GC: Glare Control, Verblindingsbescherming

 • Staat voor anti-verblinding. Deze waarde geeft aan hoe goed het doek de weerkaatsing op glanzende oppervlakken / oppervlaktes vermindert. Den hierbij aan digiborden, beeldschermen, smartphones enz. Er bestaan 4 klassen: 1 t/m 4 , waarbij 4 ( speciaal gemaakt verduisterend doek ) de hoogste / beste waarde is. 

Gtot: Zontoetredingsfactor voor de combinatie glas-zonwering

 • Staat voor zontoetredingsfactor. Het geeft het totale percentage aan energie weer dat door een venster met zonwering naar binnen komt. hoe kleiner de waarde, hoe minder de ruimte erachter opwarmt. In de berekeningen is men uitgegaan van het type glas: C: U-waarde 1,2W/m2K; g-waarde 0,59. Dubbele beglazing met lage emissivitiet coating en ruimte gevuld met argon. ( standaard dubbelglas ) De Gtot waarde is een belangrijke prestatie-eis als het gaat om HR-Zonwering. 

HR Ready

 • Gtot ext waarde 0,10 t/m 0,15

HR + Ready

 • Gtot ext waard < 0,10
Menu