Markiezen van Venvo; ambachtelijk gemaakt, hout of aluminium omlijsting

Oudhollandse markiezen; sfeerbepalende zonwering voor thuis of voorzien van reclame, een herkenningspunt voor uw bedrijf

Filteren
Markiezen
(2 artikelen)
per pagina
2 producten
 1. Markies houten omlijsting
  Markies houten omlijsting
  • handmatig/elektrisch bediend
  • Frame in grenen of hardhout
  • Speciale markiesbeugels
  • Geen invallende zijzon
 2. Markies aluminium omlijsting
  Markies aluminium omlijsting
  • speciale markiesbeugels
  • handmatig/elektrisch bediend
  • profiel in diverse ralkleuren
  • vele dessins mogelijk
Filteren
Markiezen
(2 artikelen)
per pagina
2 producten

De als oudste bekend staande zonwering, de markies, geniet een steeds groter wordende populariteit. De hang naar nostalgie heeft hiertoe ongetwijfeld bijgedragen. 
Markiezen sieren de gevels van winkels, boutiques, restaurants, hotels, maar zeker ook projecten als woningen, geven de gevel een unieke en verzorgde uistraling. 
Deze zonwering biedt een uitstekende mogelijkheid voor een persoonlijke inbreng in uitvoering en kleur, mede door de uitgebreide collectie stoffen waaruit gekozen kan worden, gespannen op een grenen of aluminium frame. Dit frame kan traditioneel van vorm zijn, maar er zijn talloze variaties mogelijk. Rond, bol, hol, recht, ovaal. VENVO werkt uw ontwerp feilloos uit. Ook voor reclamedoeleinden is een markies bij uitstek geschikt. Door middel van belettering ziet men reeds op grote afstand welk bedrijf of winkel zich achter uw etalageraam bevindt.
Wanneer u de kap laat zakken voordat de zon op de ramen staat, fungeert de opgesloten koele lucht onder de markies als isolatiemiddel. Bovendien voorkomt de zijbekleding invallende zijzon. De Markies kan zowel geleverd worden met trekkoorden als met elektrische bediening, eventueel met elektronisch bediende zon-windautomaat.

Wat is het voordeel van een markies?

Niet alleen de bovenkant maar ook de zijkanten van een markies zijn gesloten, dit voorkomt dat er hinderlijk zonlicht via de zijkanten naar binnen valt en beschemt hierdoor uw interieur tegen verkleuring. Ze helpen ook bij het reguleren van de temperatuur in een ruimte.  

Kan de markies beletterd worden?

Jazeker, het is voor reclamedoeleinden bij uitstek geschikt om uw markies (of zonwering) te voorzien van uw loge en belettering. Het is een goede blikvanger in een winkelstraat. Venvo helpt u graag verder om dit voor u te verwezelijken. Kijk voor meer informatie hier.

Houten markiezen

Een echte klassieker en geeft pure nostalgie, het model is tijdloos terwijl het een stijlvolle uitstraling geeft. Er zijn diverse modellen bovenkappen; recht of met een sierlijke lijst en de zjikappen kunnen worden uitgevoerd in een recht, golf of moderne variant. Venvo werkt enkel met de beste ambachtelijke markiezenbouwers die werken met de beste materialen en bovendien nog duurzaam ook. 

Is het hout gecertificeerd?

Ja, de houtsoorten die gebruikt worden, zijn beide FSC gecertificeerd. Dit houdt in dat in de tropische FSC bossen slechts enkele bomen per hectare geoogst worden, waarna het bos jaren de tijd krijgt op zich weer te herstelle. De bossen blijven hierdoor behouden. 

Is de lak gecertificeerd?

Ja, de markiezen die Venvo levert hebben een KOMO gecertificeerd verfsysteem en ze worden 2 x gegrond en 2 x afgelakt. Standaard kan de markies geleverd worden in Ral 9001 en Ral 9010, andere Ral kleuren zijn mogelijk tegen een meerprijs. 

Zie ook onze andere soorten zonwering!

Uw Markies laten monteren

U kunt ervoor kiezen om de markies te laten installeren bij Venvo. Wij installeren de markiezen onder andere in de volgende regio’s

 • Knikarmscherm Den Haag
 • Knikarmscherm Westland
 • Knikarmscherm Zoetermeer
 • Knikarmscherm Wateringen
 • En nog veel meer

Bent u benieuwd of we naast markiezen in het Westland ook bij u in de buurt knikarmschermen installeren? Neem dan vooral contact op voor meer informatie

Venvo levert de zonwering voor een zeer scherpe prijs. Tevens krijgt u een forse korting als u zelf monteert. Wilt u hier gebruik van maken, mail uw adresgegevens naar info@venvo.nl, geef het type zonwering door inclusief de maten en wij zullen u een aanbieding doen toekomen 

Tel 0174 213273

Zonnerij verlaten? Je kunt je winkelmand bewaren voor later!