Veelgestelde vragen

Search FAQ

Algemene vragen

Monteren jullie door heel Nederland?

Wij zijn actief tot een afstand van 30km rondom Wateringen. In dit gebied kunnen wij onze service garanderen en snel bij u ter plaatsen zijn. Voor projecten buiten dit gebied adviseren wij u ons even te contacten.

Indien u buiten deze regio woont, kunt u onze producten bestellen voor zelfmontage. Venvo levert producten voor zelfmontage door heel Nederland en België.

Komen jullie op locatie langs om de zonwering in te meten?

Uiteraard komen wij bij u op locatie langs voor advies en inmeten. Wij doen altijd graag eerst een prijsindicatie in onze showroom of per email. Mocht u met ons verder willen dan komen we het uiteraard op locatie inmeten.

Wat zijn de betalingscondities?

Bij opdracht ontvangt u een factuur voor een aanbetaling van 30%. Het restant betaalt u bij de montage van de producten aan onze monteurs. Dit kan d.m.v. pinnen of contante betaling.

Hoe lang heb ik garantie?

Venvo zonwering is lid van Romazo. Eerste 2 jaar volledige garantie mits oordeel kundig gebruik. 3 t/m 5 jaar onderdelen garantie mits oordeel kundig gebruik. Arbeid- en voorrijkosten worden na het 2e jaar aan u in rekening gebracht. Deze garantie geldt alleen voor montage uitgevoerd door Venvo. Bij “doe het zelf” geldt enkel de fabrieksgarantie.

Doen jullie ook reparaties?

Wij doen alleen reparaties aan door Venvo geleverde en geplaatste producten. Dit omdat wij voor onze eigen producten de juiste onderdelen hebben.

Vragen met betrekking tot buitenzonwering

Verwijderen jullie de oude zonwering?

Wij verwijderen en voeren uw oude zonwering voor u af. Dit zal tegen een geringe vergoeding gedaan worden.

Hoe onderhoud ik de bewegende delen van mijn zonwering?

Wij adviseren om uw zonwering bij de bewegende delen éénmaal per jaar in te spuiten met siliconenspray. Andere smeermiddelen raden wij af. 

Liever het onderhoud door Venvo laten uitvoeren? Informeer naar ons onderhoudscontract

Wat is het verschil tussen een screen en een ritzscreen?

Een standaard screen loopt niet vast door de geleiders en wordt dus strak gehouden door alleen een verzwaarde onderlat. Een welkbekende klacht is dat het doek en de onderlijst wat klappert als er wind staat. Een ritzscreen is een screen waarvan het doek is voorzien van een rits aan de zijkanten welke in een kunststof profiel naar beneden glijdt. Hierdoor staat het doek strakker en kan deze screen een hoge windkracht weerstaan.

Kan mijn doek bij een scheur of losgelaten naden gerepareerd worden?

Helaas kan een doek niet gerepareerd worden. Het is niet mogelijk om de stikmachines te gebruiken op gebruikte doeken. Informeer naar de mogelijkheden voor doekvervanging of bekijk onze tear-aid plaksets, een transparant permanent plakmiddel.

Waardoor kreukt het doek bij inrollen en is er waffelvorming?

Het kreuken en plooien van het doek ontstaat doordat de aan elkaar gestikte banen van 120cm enige spanning aan het doek geven en het doek op de naden dikker oprolt. Dit komt bij bijna bij alle doeken voor en heeft geen invloed op de kwaliteit van het doek.

Onderhoud en reiniging

Hoe maak ik het doek van mijn zonwering schoon?

Onze zonweringsdoeken zijn behandeld met een speciale coating. Wij adviseren om zo weinig mogelijk te reinigen aan het doek. Dit omdat de coating een bescherming is en deze verminderd bij reiniging. Indien u toch besluit het doek te reinigen is het verstandig om eerst een klein stukje te reinigen om te zien hoe het doek daarop reageert. Venvo heeft in de webshop een speciaal reinigingsset staan.

Bij veel stoffig vuil: is de richtlijn het voorzichtig droog af te borstelen. Doe dit wel voorzichtig om de coating niet te beschadigen

Hoe maak ik de profielen van mijn zonwering schoon?

De aluminium profielen zijn voorzien van een poedercoating en kunt u gewoon afnemen met een microvezeldoekje en lauw/warm water. Ook levert Venvo professionele reinigingsproducten van Sunjoy en Brutor. 

Wat moet ik doen als mijn doek nat is geworden?

Al onze doeken zijn waterafstotend behandeld. Toch is het voor geen enkel zonweringsdoek goed om nat opgerold te worden. Rolt u het doek toch nat op? Dan is het aan te bevelen om uw knikarmscherm op korte termijn weer uit te rollen om droog te luchten.

Zonnerij verlaten? Je kunt je winkelmand bewaren voor later!